Er du vild med at løbe, men har svært ved at finde tid til det med en lille i hjemmet? Med en løbevogn kan du få dine løbeture overstået, sammen med dit barn. En løbevogn er nemlig skabt til, at du sagtens kan tage den med på løbetur, mens dit barn sidder sikkert og trygt i løbevognen og slapper af.
Spar 20%
Normalpris 6.313,00 kr.
Medlemspris 4.040,00 kr.
Vejl. pris 5.050,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 6.475,00 kr.
Medlemspris 4.144,00 kr.
Vejl. pris 5.180,00 kr.
Viser 1 ud 2 af 2 (1 sider)

Løbevogn
Hvordan vælger jeg den rigtige løbevogn?

Når du skal vælge en løbevogn, kan det være svært at finde ud af, hvilken løbevogn der er den rigtige for dig. Der er rigtig mange faktorer, som du skal overveje når du skal vælge din løbevogn og samtidig er der et stort udvalg af løbevogne på markedet, som du skal vælge mellem. Når du skal vælge din løbevogn, er det vigtigt at du forsøger at vælge den med en så stor omhu som muligt. Du skal altid have fokus på de faktorer, som er vigtigst for dig og for dit barns sikkerhed, så ender du med at få den helt rigtige løbevogn.

Vælg gerne en løbevogn med justerbart styr, særligt hvis løbevognen skal bruges af begge forældre. Et justerbart styr gør det muligt at sætte styret op og ned, så det passer perfekt til din højde, hvilket gør løbeturen med løbevognen mest komfortabel for dig og du undgår at belaste din krop unødvendigt, når du løber. Når du skal købe en løbevogn, er det vigtigt at du sikrer dig at det er en vogn der er skabt til løbeture, og ikke bare en klapvogn der ligner en løbevogn.

Hvis du skal løbe på ujævnt underlag, bør du vælge en løbevogn med mindst 16 tommer hjul, for at undgå at løbeturen bliver alt for voldsomt for dit barn, som sidder i løbevognen. Vælg også gerne en løbevogn, der er så let som muligt, så du belaster din krop mindst. På mange løbevogne er der en snor du kan tage om håndleddet, så du ikke skal være bange for at miste grebet.

Løber du ofte på ujævnt underlag, er det en fordel at vælge en løbevogn med en håndbremse. Sidst er det vigtigt at vælge en løbevogn med et sikkert sæde til dit barn, som har en god sele, så du er sikker på at dit barn sidder trygt og sikkert, når i er ude på en god løbetur.

Hvad er fordelene ved at løbe med en løbevogn?

Når du løber med en løbevogn, vil du opleve en anden modstand, end du er vant til når du er ude og løbe. Du kan derfor med fordel finde en løbevogn med et letvægtsstel, som minimerer den vægt du skal skubbe med, på din løbetur. Samtidig er mange løbevogne designet så de reducerer vindmodstand mens du løber. Du kan få en løbevogn med brede dæk, så kørslen med løbevognen nemt kan foregå på forskellige underlag.

Fordelene ved en baby jogger er, at børnene ikke længere er en hindring for at du kan komme ud og løbe. Det kan være svært at få plads til en løbetur i en travl hverdag, men med en baby jogger kan du nemt kombinere flere elementer i hverdagen. En løbevogn giver dig og dit barn mulighed for at have det sjovt sammen, samtidig med at du får en god motion.

Hvornår kan jeg begynde at løbe med mit barn i en løbevogn?

Du kan begynde at løbe med dit barn i en løbevogn, allerede når dit barn er omkring 6 måneder. Det er dog altid en god idé at have en snak med en børnelæge, hvis du vælger at løbe med et barn der er under 1 år. Dit barn skal kunne sidde selv i løbevognen, så dette er en god tommelfingerregel at gå efter. Dit barn skal have så stærke rygmuskler, at dit barn kan holde hovedet selv i siddende stilling, når barnet sidder selv.

Kan du ikke vente til dit barn når den anbefalede alder, kan du altid tage en frisk gåtur med barnevognen i stedet for. Du kan tage gåturen op ad bakke, så du får pulsen på. Det er dog vigtigt at huske på, at du ikke må løbe med dit barn i en almindelig barnevogn, da dit barn kan risikere at blive rystet alt for meget rundt nede i barnevognen.

Hvad skal jeg huske når jeg løber med min løbevogn?

Når du skal løbe med en løbevogn, vil du opdage at det ikke er svært, men blot kræver lidt teknik. Du vil ofte lige skulle lære teknikken og vænne dig til, at du nu skal skubbe noget foran dig på din løbetur. Med få tips, kan du komme fantastisk fra start og få den ene gode løbetur efter den anden med din løbevogn.

For at løbe så naturligt som muligt, kan du med fordel nøjes med at have en hånd på løbevognen, imens den anden kan svinge som når du plejer at løbe. På den måde er skiftet ikke så stort og du kommer ikke til at læne hele kroppen på styret af løbevognen. På den måde er det nemmere at have en ret ryg når du løber.

Når du løber med kun en hånd på styret, er det vigtigt at du ind imellem skifter hånd, så du ikke får belastet den ene side af kroppen for meget. Du kan derfor med fordel veksle mellem dine hænder, for at kroppen belastes lige meget i begge sider.

Du skal ikke holde for stramt på styret. Holder du stramt på styret, risikerer du at få kramper i hånden og det er ikke rart på en god løbetur. Du kan nøjes med at skubbe vognen uden at holde for meget fast, så længe ruten er flad og ligeud.

Pas på med at tage for lange skridt når du løber med en løbevogn, så risikerer du at din fod rammer ind i hjulet. Det er hverken rart for dig eller barnet der ligger i løbevognen.

Det vigtigste du skal huske, når du løber med en løbevogn er dog, at både du og dit barn skal have det sjovt.

Udvalgte lige nu