En sansegynge er et fantastisk redskab til børn, fordi den kan få dem til at slappe af og ligge og sanse deres bevægelser, på en helt anden måde end hvis de ikke lå i en sansegynge. En sansegynge kan bruges både ude og inde, og dit barn kan bruge den til rolige stunder med en bog eller hvad barnet har lyst til.
Spar 45%
Normalpris 750,00 kr.
Medlemspris 329,00 kr.
Vejl. pris 600,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 625,00 kr.
Medlemspris 400,00 kr.
Vejl. pris 500,00 kr.
Spar 20%
Normalpris 281,00 kr.
Medlemspris 180,00 kr.
Vejl. pris 225,00 kr.
Viser 1 ud 3 af 3 (1 sider)

Sansegynge
Hvorfor skal jeg købe en sansegynge?

En sansegynge er med til at hjælpe dit barn med udviklingen, dit barn lærer meget om motorik og viser børnene, hvad de selv er i stand til at gøre med deres krop. Barnet kan ligge i sansegyngen og træne sin krops koordination og balanceevne. Når børnene lærer at opdage sådan noget selv, vil barnet få mere selvtillid til at klare flere opgaver på egen hånd.

En god selvtillid fra starten af barnets liv, vil gøre at barnet får nemmere ved at lære senere i livet. Med en sansegynge får du også et balancebræt til dit barn, fordi sansegyngen har et naturligt bevægelsesmønster, som reagerer på de bevægelser dit barn laver. Når barnet ligger på sansegyngen, opdager barnet ikke den store udvikling der sker, fordi det hele føles som en leg.

Når barnet skal udvikle sig, er en god motorik en væsentlig del af barnets udvikling. Motorikken hænger meget sammen med dit barns generelle sundhed. Med en sansegynge har du mulighed for at styrke dit barns motoriske færdigheder, fordi sansegyngen af natur bevæger sig og det kræver en indsats fra dit barn at holde gyngen i ro. Sansegyngen byder på mange sjove timer, samtidig med at den er en tryg base for dit barns udvikling.

Sansegyngen er god til fri leg og holder dit barn aktiveret gennem hele barndommen. Sansegyngen giver både plads til afslapning og tumleleg og er derfor en ideel ting at have i hverdagen. Sansegyngen vil automatisk inspirere dit barn til fantasifulde dagdrømme, og på den måde kan den være medvirkende til at stimulere dit barns kreative tankegang.

Sansegynger fås både helt runde og i en mere aflang version. Den aflange version er god til de større børn, fordi den kan gynge hurtigere end den runde. I sansegyngen er der plads til flere børn og du kan derfor skabe rum for en hyggestund mellem dine børn.

Hvilken alder til sansegynge?

Du kan med fordel benytte en sansegynge helt fra barnet er nyfødt, gyngen kan virke meget beroligende for det lille barn. Sørg for at sansegyngen hænger tæt på gulvet, så vil gyngens bevægelse styrke barnets labyrintsans. Sansegyngen er ofte blød at ligge på, men du kan gøre den endnu mere behagelig for dit barn, hvis du lægger et blødt tæppe på sansegyngen. Når barnet er helt nyfødt, kan du med fordel lægge barnet i sin babynest på sansegyngen, så er du sikker på at den lille guldklump ikke falder nogle steder.

Sansegyngen er god når det lille barn skal vugges i søvn eller hvis baby har svært ved at finde ro. Når barnet bliver lidt større kan du hænge gyngen længere oppe, så vil gyngen automatisk føles mere levende for barnet og dermed udfordre barnet på en ny måde. Du kan derfor bruge sansegyngen fra barnet bliver født, til barnet ikke gider den mere. De fleste sansegynger har en maks belastning på omkring 100 kg. Dit barn kan derfor bruge sansegyngen i rigtig mange år.

De fleste børn finder ro i at ligge i sansegyngen og læse eller se ipad i mange år, så en sansegynge i hjemmet vil være dejligt for hele familiens børn. Husk dog altid, at når sansegyngen bruges af børn under 3 år, anbefales det at børnene er under opsyn alt imens de bruger gyngen. Så er du sikker på at brugen af gyngen foregår sikkert og forsvarligt og at dit barn ikke kommer unødigt til skade.

Hvordan vælger jeg den rigtige sansegynge?

Når du skal vælge en sansegynge, er det vigtigt at du tænker over jeres behov til en sansegynge. Du kan få sansegynger der har et enkelt ophæng, eller sansegynger der har flere ophæng. Vælg den sansegynge der gør dig mest tryg og passer bedst til jeres hjem. Dernæst skal i tænke over størrelsen på jeres barn, og hvor længe i ønsker at bruge sansegyngen. Ønsker i udelukkende at bruge sansegyngen når barnet er nyfødt, behøver i ikke at købe en stor sansegynge.

Det hele afhænger meget af jeres behov. Det er vigtigt, når du skal købe en sansegynge, at du undersøger dem grundigt for at du finder den helt rigtige sansegynge baby. Du kan dog være helt sikker på, at lige meget hvilken sansegynge i ender med at vælge, så vil dit barn elske den. Sansegynger hænger ofte på en krog, hvilket gør den enormt fleksibel. Du kan derfor bruge en sansegynge indendørs i flere rum i huset, samt i kan bruge en sansegynge udendørs.

Udvalgte lige nu